Kevytyrittäjyys on joustavaa yrittämistä


Monet haaveilevat yrityksen perustamisesta, mutta riskin ottaminen saattaa arveluttaa. Yrittämiseen on olemassa monenlaisia vaihtoehtoja ja kannattaa muistaa, että yrityksen voi perustaa myös yhdessä toisen henkilön kanssa. Yksin yrittämisen etuihin lukeutuu muun muassa se, että voi tehdä itse kaikki päätökset ja mahdollisia voittoja ei myöskään tarvitse jakaa. Kannattaa kuitenkin miettiä, onko itsellä kaikki tarvittavat resurssit ja osaaminen yksinyrittämiseen. Yhdessä yrittämisen etuina taas on muun muassa onnistumisien ja murheiden jakaminen ja se, että osaaminen on todennäköisesti laajempaa ja molemmilla on erilaiset vahvuudet, joten erilaiset osaamiset ja ominaisuudet todennäköisesti täydentävät toisiaan. Yhdessä yrittämisessä on tärkeää, että yhteistyö sujuu kaikissa tilanteissa ja omistuksen ja vastuun jakamisesta sovitaan yhtiökumppanin kanssa, molemmille sopivalla tavalla. Kevytyrittäjyys saattaa myös toimia hyvin, jos yritystoimintaa haluaa tehdä pienimuotoisesti tai väliaikaisesti, sekä yritysidean testaamiseen.

Kevytyrittäjyys vai toiminimi

Kun harkitsee yrittäjyyttä, täytyy miettiä itselle sopivaa yritysmuotoa. Onko oikea vaihtoehto esimerkiksi kevytyrittäjyys tai toiminimi, tai sopisiko jokin muu vaihtoehto. Myöskin tärkeää on pohtia, että olisiko yritystoiminta päätoimista yrittäjyyttä, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että se on päätoiminen työ ja tulonlähde. Päätoimisen yritystoiminnan täytyy olla kannattavaa, että sillä voi maksaa itsellensä palkan. Kaikissa yritysmuodoissa voi toimia sivutoimisesti, joka voi olla hyvä vaihtoehto toimintaa aloitellessa esimerkiksi palkkatyön tai opiskelun ohella. Silloin voi rauhassa arvioida ja kokeilla, onko liiketoiminta kannattavaa ja olisiko siinä kehitysmahdollisuuksia päätoimiseen yrittäjyyteen. Sivutoimisen yrittäjyyden etuna on myös se, että taloudellinen riski on silloin pienempi mutta kannattavassa yritystoiminnassa tulojen tulee kattaa menot.

Jos itsellä ei ole mielessä liikeideaa, mutta yrittäjyys houkuttelee, voi kokeilla esimerkiksi franchising-yrittäjyyttä. Franchising-yrittäjyydessä yrittämisen voi aloittaa valmiilla liikeidealla ja toimintamallilla, ja konsepti on jo markkinoilla testattu ja menestynyt. Franchising-yrittäjä maksaa yleensä liikevoittoon sidottua jäsenmaksua ja se kattaa usein sekä koulutuksen että muita tukipalveluita.

Yrityksen perustamista harkittaessa tai kevytyrittäjyyden kiinnostaessa kannattaa etsiä mahdollisimman paljon tietoa aiheesta, mutta on myös hyvä idea käyttää saatavilla olevia palveluita sekä idean kehittämiseen ja arviointiin. Hyviä vinkkejä saa esimerkiksi yrityshautomosta tai TE-keskuksesta.

Kiinnostaako kevytyrittäjyys? Floy Oy auttaa alkuun! 

minusta

Talouden ja bisneksen maailmasta kertova blogi

Tervetuloa talouden ja bisneksen maailmaan sukeltavan blogin pariin. Aihe on laaja ja mielenkiintoinen, sekä meitä kaikkia tavalla tai toisella koskettava. Yksinkertaistettuna taloudella tai taloudellisella kanssakäymisellä tarkoitetaan tuotteiden tai palvelujen tuottamista vaihdettavaksi, josta seuraa taloudellista kanssakäymistä. Taloudessa on kolme päätoimialaa: alkutuotanto, jalostus ja palvelut. Talouden historia alkaakin jo esihistorialliselta ajalta, mutta taloutta on alettu tutkimaan tieteenalana vasta valistuksen aikakaudella. Bisnesmaailma elää aina muutoksessa yhteiskunnan mukana ja sitä voi tutkia monesta näkökulmasta. Nykyään pohditaan paljon esimerkiksi, miten talous voisi toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Onko sinulla mielessä jokin aihe, josta haluaisit lukea enemmän? Mielellään voit kommentoida, jakaa omia näkemyksiäsi ja keskustella blogissa käsiteltävistä aiheista. Tervetuloa mukaan!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

27 September 2021
Yrityksen markkinoinnissa on kaksi päämuotoa, digitaalinen ja printti. Viime vuosina monet yritykset ovat vaihtaneet markkinointikanavansa pääosin dig

15 September 2021
Monet haaveilevat yrityksen perustamisesta, mutta riskin ottaminen saattaa arveluttaa. Yrittämiseen on olemassa monenlaisia vaihtoehtoja ja kannattaa

tag