Laskutuspalvelu – lähetä asiakkaillesi laskuja helposti.


Onko sinulla joku taito jota voisit hyödyntää saadaksesi lisätienestiä palkkatyön, opiskelun tai eläkkeen ohessa? Ehkä olet valokuvaaja, koiranhoitaja tai personal trainer? Joskus yrittäjyyteen siirtyminen tuntuu haastavalta ja kirjapito mahdottomalta tehtävältä. Et kuitenkaan voi laskuttaa asiakkaitasi jos sinulla ei ole taustalla yritystä. Tähän on onneksi helppo ratkaisu, nimittäin kevytyrittäjän laskutuspalvelut.

Laskutuspalvelut ovat yrityksiä, jotka tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden tehdä laskuja.  Laskutuspalvelu on ikään kuin emoyhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden laskuttaa heidän palveluistaan ja tuotteistaan ilman oman yrityksen perustamista. Tällaisesta toiminnasta käytetään termiä kevytyrittäjyys. Kevytyrittäjä on henkilö, joka tekee töitä omiin nimiinsä ja laskuttaa työstään laskutuspalvelun kautta. Olisiko sinusta kevytyrittäjäksi? Olemme koonneet viisi tärkeää pointtia, jotka tulee ottaa huomioon omaa kevytyrittäjän polkua suunnitellessa. Näillä viidellä vinkillä pääset alkuun kevytyrittäjänä:  

1. Valitse sinulle sopivin laskutuspalvelu
. Laskutuspalveluita on erilaisia ja jokaiselle kevytyrittäjälle löytyy sopiva. Ota huomioon nämä seikat laskutuspalvelua valitessa: mikä on minimipalkkio, onko ulkomaanlaskutus mahdollista ja miten hoidat YEL-vakuutuksen sekä muut vakuutukset. Vertailuun kannattaa ottaa mukaan myös Finjob Oy

2. Muista verokortti. Verokortti on tärkeä, sillä laskutuspalvelut pidättävät sinulle maksettavasta summasta veroja. Laskutuspalvelut ilmoittavat sinulle maksetuista tuloista tiedot verottajalle, joten sinun ei tarvitse miettiä verotusta tai kirjanpitoa pidemmälle.

3. Suunnittele paljonko laskutat asiakkaitasi. Kaikki laskutuspalvelut ottavat pienen palkkion palvelustaan. Yleensä tämä summa on noin 5% tähän päälle sinun tulee vielä maksaa arvolisävero. Laske siis etukäteen tarkasti paljonko sinun kannattaa laskuttaa asiakkaitasi. Mikä parasta, laskutuspalveluilla on yleensä omia laskureita tätä varten.

4. Kevytyrittäjä saa tienata noin 8000€ vuodessa.  Olet kevytyrittäjänä verottajan silmissä palkansaaja, jolla saattaa olla velvollisuus maksaa YEL-maksua. YEL-maksu tarkoittaa yrittäjän eläkevakuutusta.  

5. Voit aina laajentaa. Jos sinulle riittää hyvin töitä ja yrittäjyys tuntuu omalta jutulta, voit aina laajentaa yritystoimintaasi. Kevytyrittäjyyden jälkeen on helppo perustaa toiminimi tai osakeyhtiö.

Kevytyrittäjän laskutuspalvelu on kaikin puolin mukava tapa aloittaa yrittäjyys ja tehdä lisätienestejä. Näin pääset helposti kokeilemaan mille yrittäjyys tuntuu. Toivottavasti nämä vinkit auttoivat sinua kevytyrittäjyyden aloituksessa, jos tiedät jonkun jolle tästä olisi apua muista jakaa myös hänelle nämä ohjeet!

minusta

Talouden ja bisneksen maailmasta kertova blogi

Tervetuloa talouden ja bisneksen maailmaan sukeltavan blogin pariin. Aihe on laaja ja mielenkiintoinen, sekä meitä kaikkia tavalla tai toisella koskettava. Yksinkertaistettuna taloudella tai taloudellisella kanssakäymisellä tarkoitetaan tuotteiden tai palvelujen tuottamista vaihdettavaksi, josta seuraa taloudellista kanssakäymistä. Taloudessa on kolme päätoimialaa: alkutuotanto, jalostus ja palvelut. Talouden historia alkaakin jo esihistorialliselta ajalta, mutta taloutta on alettu tutkimaan tieteenalana vasta valistuksen aikakaudella. Bisnesmaailma elää aina muutoksessa yhteiskunnan mukana ja sitä voi tutkia monesta näkökulmasta. Nykyään pohditaan paljon esimerkiksi, miten talous voisi toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Onko sinulla mielessä jokin aihe, josta haluaisit lukea enemmän? Mielellään voit kommentoida, jakaa omia näkemyksiäsi ja keskustella blogissa käsiteltävistä aiheista. Tervetuloa mukaan!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

5 September 2023
Elämässä voi tulla vastaan monenlaisia tilanteita, jolloin voi harkita sivutoimista yrittäjyyttä. Palkkatyössä oleva voi saada pientä lisäansiota kun

7 July 2023
Yrityksen taloushallinto, sen toiminnan kannalta olennaiset tietokoneohjelmat, sen tietodata ja jopa sähköpostit tallennetaan nykyään Internetin pilvi

17 March 2023
Monelle laskutuspalvelun käyttö on parempi vaihtoehto kuin oman yrityksen perustaminen. Esimerkiksi siinä tapauksessa, kun yritystoiminta on vasta alu

tag