Pilvipalveluratkaisut tarjoavat joustavan vaihtoehdon


Monet meistä käyttävät erilaisia pilvipalveluita päivittäin, jopa täysin huomaamattaan, kuten esimerkiksi sähköpostia ja ne ovatkin muuttuneet osaksi arkeamme. Pilvipalveluratkaisut tarjoavat monelle yritykselle joustavan ja ketterän vaihtoehdon monenlaisiin ohjelmisto ja IT-palveluihin, ne ovat helposti skaalattavia, eivätkä edellytä merkittäviä investointeja tai pitkiä sitoumuksia. Mukavaa, että olet löytänyt blogin pariin. Tällä kertaa aiheena on pilvipalvelut ja minkälaisia vaihtoehtoja ne tarjoavat yrityksille.

Minkälaisia ratkaisuja pilvipalvelut tarjoavat yrityksille

Nykyjään jokaiselle yritykselle on tärkeää, että työntekijöillä on käytössä ajantasalla olevat työvälineet ja ohjelmistot. Pilvipalvelujen käyttö tuo monia etuja yritykselle ja viime vuosina niiden tarjonta sekä käyttö on lisääntynyt merkittävästi. Kuten monien muidenkin palveluiden kohdalla, kannattaa myös pilvipalvelut ja niiden tarve kartoittaa ja räätälöidä huolellisesti yrityksen tarpeiden mukaan. Palvelut sopivat monelle eri toimialalle ja yleensä yritykselle on niiden käyttöönotosta monenlaista hyötyä.

Mitä hyötyä pilvijärjestelmät tuovat yritykselle

Pilvipalveluratkaisuista saataviin hyötyihin lukeutuvat muun muassa kustannustehokkuus, tietoturva, helppo infran skaalautuvuus, liikkuvuuden mahdollistaminen, uusien palveluiden käyttöönoton helppous sekä tietojen varmuuskopiointi ja palauttaminen.

Kustannustehokkuutta yritykselle tuo se, että yrityksen ei tarvitse kuluttaa suuria summia It-infraan ja sen ylläpitoon, laitteistoihin, apuohjelmiin tai datakeskuksen rakentamiseen. Pilvijärjestelmissä ei myöskään ole yleensä toimintakatkoja juuri ollenkaan ja palveluntarjoajalta löytyy asiantuntijat palvelun ylläpitämiseen ja toimivuuden takaamiseen. Tietoturva on yritykselle tärkeä asia, yrityksen koosta ja alasta riippumatta. Tietosuojarikkomukset voivat koitua yritykselle erittäin kalliiksi ja pilvipalvelut tarjoavatkin yleensä monia suojausominaisuuksia, joiden avulla arkaluontoisia tietoja voidaan tallentaa ja käsitellä turvallisesti. Yrityksen koko ja tarpeet saattavat myös ajan kuluessa muuttua, esimerkiksi yrityksen kehittyessä ja onkin tärkeää, että pilvipohjaisia ratkaisuja voidaan helposti ja ketterästi skaalata tarpeiden mukaan. Myös etätöiden tekeminen on ollut viime vuosina kasvava trendi, joka yleistyy edelleen ja on monella alalla jo yleisempää kuin toimistossa työskentely. Pilviratkaisut mahdollistavat työn tekemisen ajasta, paikasta ja käytettävissä olevasta laitteistosta riippumatta. Tiimityöskentely on mahdollista, vaikka tiimin jäsenet olisivat eri puolilla maapalloa ja tietoa voi jakaa ja päivittää reaaliaikaisesti. Uusien palveluiden käyttöönotto on myös ketterämpää ja nopeampaa, kun tarvittavat palvelut saadaan nopeasti käyttöön. Tiedot ovat varmassa tallessa pilvessä, vaikka käytössä oleva laite olisi vaurioitunut.

Kun yrityksessä harkitaan pilvipalveluiden käyttöönottoa, kannattaa ne suunnitella yhdessä asiantuntijan kanssa, että ne saadaan räätälöityä mahdollisimman hyvin yrityksen tarpeita vastaavaksi. Tällaisten ratkaisujen löytämiseksi apua tarjoaa esimerkiksi Skillwell Oy.

minusta

Talouden ja bisneksen maailmasta kertova blogi

Tervetuloa talouden ja bisneksen maailmaan sukeltavan blogin pariin. Aihe on laaja ja mielenkiintoinen, sekä meitä kaikkia tavalla tai toisella koskettava. Yksinkertaistettuna taloudella tai taloudellisella kanssakäymisellä tarkoitetaan tuotteiden tai palvelujen tuottamista vaihdettavaksi, josta seuraa taloudellista kanssakäymistä. Taloudessa on kolme päätoimialaa: alkutuotanto, jalostus ja palvelut. Talouden historia alkaakin jo esihistorialliselta ajalta, mutta taloutta on alettu tutkimaan tieteenalana vasta valistuksen aikakaudella. Bisnesmaailma elää aina muutoksessa yhteiskunnan mukana ja sitä voi tutkia monesta näkökulmasta. Nykyään pohditaan paljon esimerkiksi, miten talous voisi toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Onko sinulla mielessä jokin aihe, josta haluaisit lukea enemmän? Mielellään voit kommentoida, jakaa omia näkemyksiäsi ja keskustella blogissa käsiteltävistä aiheista. Tervetuloa mukaan!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

15 May 2024
Kevytyrittäjyys on nykypäivänä yhä suositumpi tapa toimia freelancerina tai pienyrittäjänä. Se tarjoaa joustavan tavan työskennellä ilman oman yrityks

13 March 2024
Auringonsuojakalvot ovat tehokas ja monipuolinen ratkaisu, jonka avulla voi parantaa kodin mukavuutta ja säästää energiaa. Näiden kalvojen asentaminen

5 September 2023
Elämässä voi tulla vastaan monenlaisia tilanteita, jolloin voi harkita sivutoimista yrittäjyyttä. Palkkatyössä oleva voi saada pientä lisäansiota kun

tag