Esittelyssä käytetyimmät varastokalusteet


Varastokalusteita on valittavana useita erilaisia ja myös varaston pohjaratkaisu on tärkeä osa varaston tehokasta toimivuutta. Tällä kertaa artikkelimme aiheena ovat varastokalusteet ja se millaisia erilaisia kalusteita löytyy markkinoilta. Tiesithän myös että varastokalusteet ja varastotilat tulee turvatarkastaa vuosittain? Varastohyllyjen turvatarkastus tulee tehdä kaikille logistiikkakeskuksille, teollisuuden ja kaupan alan varastoille, riippumatta siitä minkä kokoinen varasto on kyseessä.

Kuormalavahyllyt ovat kaikista käytetyimpiä varastokalusteita

Kuormalavahyllyllä luot tehokkaan tavaroiden vaihtuvuuden riippumatta siitä, onko kyseessä automatisoitu tai manuaalinen varasto. Kuormalavahyllyt voidaan räätälöidä sopiviksi varaston vaatimustasoon. Varastokalusteet voidaan valita kuormalavojen koon ja kuormituksen mukaan, on myös hyvä ottaa huomioon kattokorkeus sekä trukkikäytävän leveys. Varastokalusteiden ammattilainen osaa olla avuksesi oikeanlaisten varaston rakentamisessa, he osaavat valita oikeanlaiset varastokalusteet varaston tarpeisiin sekä hahmottaa toimivan pohjaratkaisun. Varaston käyttö- sekä ylläpitokustannuksia voidaan alentaa, valitsemalla kestäviä materiaaleja sekä rakenteita. Varastoihin soveltuva kuormalavahyllyjärjestelmä voi koostua vain palkeista ja päädyistä, mutta kuormalavahylly varastokalusteisiin on saatavilla useita erilaisia lisävarusteita, kuten vetotasoja. Niiden avulla saat mukautettua varastoa omiin tarkoituksiisi toimivammaksi.

Vetotasot ovat ergonomiaystävällinen ratkaisu poimintaan kuormalavoilta

Vetotaso on ergonominen ratkaisu tavaroiden poimintaan suoraan kuormalavahyllyssä olevista kuormalavoista. Kuormalavat asetellaan vetotasoille trukeilla. Nimensä mukaisesti vetotasoa pystytään siirtämään ja vetämään lähemmäksi, jotta sieltä voidaan poimia tarvittavat kuormalavat. Koska vetotasot ovat matalarakenteisia, niillä voidaan vähentää hyllytasojen välisiä etäisyyksiä, vetotaso soveltuu näin kompaktiin varastointiin loistavasti. Vetotaso voidaan asetella suoraan lattialle tai palkkien päälle ja vetotasot voidaan myös lukita paikoilleen.

Läpivirtaushylly soveltuu tuoretavaran varastointiin  

Läpivirtaushyllyjä käytetään useimmiten kylmävarastoissa tai muissa varastoissa, joissa varastoitavien tavaroiden varastointiaika halutaan pitää mahdollisimman lyhyenä. Läpivirtaushyllyjä käytetään tavaroiden tehokkaaseen poimintaan kuormalavahyllyiltä FIFO- ja FILO periaatteilla. Nämä termit ovat tuttuja varastointimaailmassa, sillä FIFO tarkoittaa ensimmäisenä sisään, ensimmäisenä ulos ja puolestaan FILO-periaate tarkoittaa ensimmäisenä sisään, viimeisenä ulos. Tämä varmistaa, että tavarat lastataan sisään ja ulos tietyssä järjestyksessä ja että oikeat tavarat päätyvät aina etupuolelle valmiina poimittavaksi.

Tämä onnistuu niin että tavarat lastataan kuormalavahyllyyn toiselta ja puretaan vastakkaiselta puolelta. Näin mahdollistuu erittäin toimiva varastonkierto ja rajoitettu varastointiaika. Läpivirtaushyllyissä on tietyin väliajoin jarruja, jotta kuormalavat liikkuvat niissä turvallisesti. EAB Finland Oy:ltä löytyy varastokalusteet moniin erilaisiin tiloihin ja tarpeisiin.

minusta

Talouden ja bisneksen maailmasta kertova blogi

Tervetuloa talouden ja bisneksen maailmaan sukeltavan blogin pariin. Aihe on laaja ja mielenkiintoinen, sekä meitä kaikkia tavalla tai toisella koskettava. Yksinkertaistettuna taloudella tai taloudellisella kanssakäymisellä tarkoitetaan tuotteiden tai palvelujen tuottamista vaihdettavaksi, josta seuraa taloudellista kanssakäymistä. Taloudessa on kolme päätoimialaa: alkutuotanto, jalostus ja palvelut. Talouden historia alkaakin jo esihistorialliselta ajalta, mutta taloutta on alettu tutkimaan tieteenalana vasta valistuksen aikakaudella. Bisnesmaailma elää aina muutoksessa yhteiskunnan mukana ja sitä voi tutkia monesta näkökulmasta. Nykyään pohditaan paljon esimerkiksi, miten talous voisi toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Onko sinulla mielessä jokin aihe, josta haluaisit lukea enemmän? Mielellään voit kommentoida, jakaa omia näkemyksiäsi ja keskustella blogissa käsiteltävistä aiheista. Tervetuloa mukaan!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

13 March 2024
Auringonsuojakalvot ovat tehokas ja monipuolinen ratkaisu, jonka avulla voi parantaa kodin mukavuutta ja säästää energiaa. Näiden kalvojen asentaminen

5 September 2023
Elämässä voi tulla vastaan monenlaisia tilanteita, jolloin voi harkita sivutoimista yrittäjyyttä. Palkkatyössä oleva voi saada pientä lisäansiota kun

7 July 2023
Yrityksen taloushallinto, sen toiminnan kannalta olennaiset tietokoneohjelmat, sen tietodata ja jopa sähköpostit tallennetaan nykyään Internetin pilvi

tag