Luotettava laskutuspalvelu kevytyrittäjälle on tärkeä yhteistyökumppani


Monelle laskutuspalvelun käyttö on parempi vaihtoehto kuin oman yrityksen perustaminen. Esimerkiksi siinä tapauksessa, kun yritystoiminta on vasta alussa tai sivutoimista ja keikat ovat satunnaisia, saattaa luotettava ja edullinen laskutuspalvelu kevytyrittäjälle olla parempi vaihtoehto kuin esimerkiksi oman toiminimen perustaminen. Kaikilla toimialoilla kevytyrittäminen ei kuitenkaan ole mahdollista, kuten esimerkiksi sosiaali- ja terveysalalla toimiessa. Tällä kertaa aiheena on: luotettava laskutuspalvelu kevytyrittäjälle ja mitä eroja laskutuspalveluissa on. Jos olet harkinnut yrittämistä ja kevytyrittäjyys kiinnostaa, kannattaa lukea blogista vinkit, miten löytää juuri itselle sopiva laskutuspalvelu.

Kevytyrittäjä laskuttaa työstään laskutuspalvelun kautta

Kevytyrittäjällä tarkoitetaan henkilöä, joka työskentelee omien projektien ja asiakkaiden parissa ja laskuttaa työstään laskutuspalvelun kautta. Kevytyrittäjä on yleensä työsuhteessa laskutuspalveluun ja hänellä ei tarvitse olla omaa Y-tunnusta, mutta se on myös mahdollista. Laskutuspalveluiden välillä on muitakin eroja, joten kannattaa tarkistaa, mitä palveluun kuuluu. Laskutuspalvelun käytön aloittaminen on helppoa; palveluun voi rekisteröityä ilmaiseksi ja aloittaa sen käytön heti rekisteröitymisen jälkeen. Palvelusta maksetaan vasta ensimmäisen laskutuksen yhteydessä. Yleensä laskutuspalvelut veloittavat palvelumaksun, joka on prosentuaalinen summa jokaisen laskun arvonlisäverottomasta summasta. Laskutuspalvelulle tulee toimittaa verokortti, että se voi vähentää maksamastaan palkasta verot ja muut lainmukaiset maksut.

Laskutuspalveluiden välillä on eroja

Yleensä laskutuspalveluiden veloittava palvelumaksu on 5 – 7 % laskun arvonlisäverottomasta hinnasta, mutta toiset laskutuspalvelut saattavat myös veloittaa kuukausimaksun. Yleensä on mahdollista laskuttaa ilman omaa Y-tunnusta ja silti on mahdollista vähentää suoraan työkeikkaan liittyviä kuluja. Laskutuspalvelun kanssa ei tarvitse tehdä sitovaa sopimusta, joten sen käytön lopettaminen on mahdollista ilman erillistä irtisanomista. Jos on tarvetta ulkomaan laskutukseen, kannattaa varmistaa, että se on laskutuspalvelun kautta mahdollista. Yleensä kevytyrittäjä saa myös vakuutuksen laskutuspalvelun kautta, joka on yleisimmin tapaturma- ja vastuuvakuutus. Kevytyrittäjällä ei ole kirjanpitovelvollisuutta, jos hänellä ei ole Y-tunnusta, mutta Yel-vakuutus on tarpeen, jos työskentely kestää vähintään neljä kuukautta ja Yel-työtulo on vähintään 8575 euroa vuodessa. Myös epäsäännöllinen yrittäjätoiminta saattaa edellyttää Yel-vakuutuksen ottamista. Kevytyrittäjä on oikeutettu työttömyysturvaan, jos tulot kevytyrittäjyydestä ovat korkeintaan 300 euroa kuukaudessa. Luotettava laskutuspalvelu kevytyrittäjälle on tärkeä yhteistyökumppani, joka hoitaa laskutuksen ja byrokratian kevytyrittäjän puolesta. Finjob Oy on edullinen laskutuspalvelu kevytyrittäjälle. 

minusta

Talouden ja bisneksen maailmasta kertova blogi

Tervetuloa talouden ja bisneksen maailmaan sukeltavan blogin pariin. Aihe on laaja ja mielenkiintoinen, sekä meitä kaikkia tavalla tai toisella koskettava. Yksinkertaistettuna taloudella tai taloudellisella kanssakäymisellä tarkoitetaan tuotteiden tai palvelujen tuottamista vaihdettavaksi, josta seuraa taloudellista kanssakäymistä. Taloudessa on kolme päätoimialaa: alkutuotanto, jalostus ja palvelut. Talouden historia alkaakin jo esihistorialliselta ajalta, mutta taloutta on alettu tutkimaan tieteenalana vasta valistuksen aikakaudella. Bisnesmaailma elää aina muutoksessa yhteiskunnan mukana ja sitä voi tutkia monesta näkökulmasta. Nykyään pohditaan paljon esimerkiksi, miten talous voisi toimia kestävän kehityksen periaatteiden mukaan. Onko sinulla mielessä jokin aihe, josta haluaisit lukea enemmän? Mielellään voit kommentoida, jakaa omia näkemyksiäsi ja keskustella blogissa käsiteltävistä aiheista. Tervetuloa mukaan!

Haku

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

17 March 2023
Monelle laskutuspalvelun käyttö on parempi vaihtoehto kuin oman yrityksen perustaminen. Esimerkiksi siinä tapauksessa, kun yritystoiminta on vasta alu

25 October 2022
Varastokalusteita on valittavana useita erilaisia ja myös varaston pohjaratkaisu on tärkeä osa varaston tehokasta toimivuutta. Tällä kertaa artikkelim

15 July 2022
Monet meistä ovat haaveilleet oman yrityksen perustamisesta, mutta ehkä oman liikeidean toimiminen tai yrityksen pyörittämiseen liittyvä byrokratia ar

tag